O KLUBU

KARATE KLUB DALMACIJA

osnovan je 2008 godine u Splitu.

Aktivni je član Splitskog saveza sportova kao i Hrvatskog karate saveza.

U rujnu 2015. godine na izvanrednoj skupštini jednoglasnom odlukom izabran je novi predsjednik gos. Hrvatin Došen.

U narednom periodu klub se usklađuje s zakonom o sportu te započinje sa održavanjem treninga u sportskoj dvorani Dražen Petrovića.

Da bi sustav u konačnici donosio rezultate potrebno je kvalitetno i sustavno provoditi školu karate-a te su u tom naumu angažirani Luka Karan, te treneri  Jurica Matanović, Tina Vrdoljaki te asistenti pri vođenju treninga Stjepan Mijat Zaninović i Petar Matan.

21.  rujna 2015 god održan je prvi trening , a trening su održali Luka Karan i asistent Stjepan Mijat Zaninović.

Početkom provedbe karate škole  usvojen je plan i program treninga, natjecateljski plan te strategija razvoja DALMACIJE.

Plan i program treninga prilagođen je uzrastu i znanju svakog člana te smo ga podijelili u tri podgrupe

KARATE CICIBAN/VRTIĆ ,KARATE ŠKOLA i NATJECATELJI.

Strategijom razvoja kluba date su smjernice te se klub nastavlja razvijati. Otvorene su web  i facebook stranica radi lakšeg informiranja i poticanja na bavljenjem sportom i karateom. Zbog popularizacije karate-a  radu kluba pridružen je i maskota Leonardo, a intezivnom i ponekad agresivnom marketinškom kampanjom  povećalo se članstvo kluba.

U travnju 2016 godine na korištenje je dobiven prostor u gradskom kotaru Spinut, u svibnju pokreće se karate škola u Biskom , a od listopadu iste godine trening se održava i u Osnovnoj školi Pojišan.

Natjecateljskim planom započeli smo od početka 2016 godine , u narednom periodu redovito sudjelovalujemo na natjecanjima u Hrvatskoj ( Split, Samobor , Sv. Ivan Zelina,Primorski Dolac, Krk….) te u susjednim državama   (Bihać, Prozor Rama, Banja Luka,Bar). Klub  od starta pojednaku važnost pridavao natjecateljima u katama i natjecateljima u borbama. Uz predan kvalitetni rad rezultate nije trebalo dugo čekati, te smo iznimno ponosni što smo nakon 5 mjeseci treniranja osvojili prvu državnu medalju. Bronca iz Samobor ostati će upamćena kao prva državna medalja naših natjecatelja, osvojile su je mlađe učenice u sastavu Antonia Jurlin, Marjet Smoje i Lucia Grubišić.

 

 

 

 

 

 

 

Mi imamo cilj!